Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
24 Ianuarie 2014 | 12:05
Mihai Eminescu şi Grigore Vieru, comemoraţi la Torino, Italia
Mihai Eminescu şi Grigore Vieru, doi mari poeţi ai neamului, vor fi veneraţi de moldovenii din Italia, în cadrul unei întâlniri de suflet ce va avea loc la biserica „Sântul Nicolae” din oraşul Torino.
 „Credem că aşa a vrut Dumnezeu ca memoria acestor doi poeţi să se împreuneze, să fie o cunună a neamului nostru. Ne bucurăm că avem ocazia să îi venerăm în această biserică, deoarece am luptat foarte mult cu toată comunitatea ca să obţinem acest locaș sfânt care este frecventat de foarte mulți moldoveni, iar acolo unde este credinţă şi dragoste faţă de Dumnezeu, le poţi face pe toate. Astfel, ne aducem aminte şi îi omagiem prin pomenire pe aceşti poeţi, apoi va urma o discuţie de suflet la care va lua parte şi cel mai mare deţinător ai expoziţiei de anticariat eminescian din România, Dumitru Ioan Grumăzescu”, a menţionat preşedinta Asociaţiei „Plai” din Torino, Natalia Petică.

E de menţionat că Dumitru Ioan Grumăzescu va participa la eveniment la invitaţia bibliotecii româneşti din peninsulă ce poartă numele „Grigore Vieru”.

Reprezentanta diasporei din Italia a mai ţinut să menţioneze că, în cadrul evenimentului ce va avea loc  duminică, 26 ianuarie, copiii migranţilor moldoveni vor recita poezii în limba română și vor purta costume naționale.

Preşedinta Asociaţiei „Plai” a afirmat că, acum 10-15 ani, oamenii erau interesaţi mai mult de bani, de satisfacerea cerinţelor materiale. „ Acum, faţa oamenilor s-a schimbat şi mult mai mulţi revin la spiritualitate, aceasta fiind singura șansă de salvare a neamului nostru”, a mai opinat Natalia Petică. 

Mai multe detalii la această temă aflaţi din ediţia de duminică, 26 ianuarie, a emisiunii „Scrisori pentru acasă” de la Radio Moldova.

 
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam