Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
25 Martie 2014 | 11:46
Mihai Ghimpu va participa la deschiderea Festivalului „Zilele Basarabiei” la Bucureşti
Preşedintele Partidului Liberal, Mihai Ghimpu, va participa, astăzi, la conferinţa cu genericul „Republica Moldova post-Vilnius. Liberalizarea regimului de vize”, la invitaţia Organizaţiei Studenţilor Basarabeni din Bucureşti.
Potrivit unui comunicat de presă, evenimentul face parte din cea de-a VII-a ediţie a Festivalului „Zilele Basarabiei”, care este organizat cu ocazia împlinirii a 96 de ani de la Unirea Basarabiei cu România. Vor fi prezente, de asemenea, personalități din mediul academic, cultural şi politic, bloggeri, tineri basarabeni şi reprezentanți ai instituțiilor mass-media.

Conferinţa se va desfăşura la Palatul Parlamentului, sala Constantin Stere, cu sprijinul Comisiei românilor de pretutindeni din Senatul României.
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam