Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
18 Februarie 2014 | 16:55
Mii de mărţişoare din Moldova vor ajunge la conaţionalii noştri din 14 ţări
37 de proiecte depuse de asociaţiile din diasporă vor obţine susţinere financiară din partea Guvernului pentru organizarea evenimentelor culturale desfăşurate în străinătate cu prilejul sărbătorilor de primăvară.
Suportul Biroului pentru relaţii cu diaspora va consta în oferirea mărţişoarelor şi a costumelor naţionale de dans pentru copii. Totodată, asociaţiile vor beneficia de serviciile unor artişti care vor participa la evenimentele cultural-artistice. În total, pentru sărbătorile de primăvară au fost alocate 360 de mii de lei (circa 19,5 mii euro).

Mărţişoarele au fost confecţionate de către meşterul popular Ecaterina Popescu şi copiii cu dezabilități de la Centrul CULTUM. Bunurile şi serviciile vor ajunge la cetăţenii Republicii Moldova din 14 ţări: Belgia, Canada, Federaţia Rusă, Franţa, Grecia, Italia, Kazahstan, Marea Britanie, Norvegia, Olanda, Portugalia, România, Spania, SUA.

Potrivit BRD, toate asociaţiile din diasporă care au propus un plan fezabil de organizare a festivităţilor au primit suport. Volumul acestuia a fost stabilit în funcţie de numărul de participanţi,  tipul evenimentului, activismul asociaţiei în regiune şi impactul activităţii, informează Moldpres.
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam