Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
18 Februarie 2016 | 12:09
Militarii Armatei Naţionale efectuează antrenamente în Germania
Militarii Armatei Naţionale, detaşaţi la exerciţiul multinaţional „Mission Readiness Exercise” (MRE KFOR 21), au început antrenamentele la Centrul de instruire militară Hohenfels, Germania. Exerciţiul multinaţional se desfăşoară în perioada 10 februarie — 2 martie 2016.
Potrivit superiorului contingentului, locotenent-colonelul Adrian Efros, efectivul moldovenesc  se pregătește împreună cu militarii din Albania, Armenia, Bulgaria, Croaţia, Portugalia, România, Slovenia, SUA şi Ungaria la executarea misiunilor de patrulare, evacuare medicală, paza punctelor de control şi de trecere.

Sursa citată a adăugat că ofițerii și subofițerii participă și la acţiuni practice de depistare a unor obiecte explozibile cunoscute şi improvizate, dar și la operațiuni de evacuare a răniţilor.

Locotenent-colonelul a menționat că, în această perioadă, militarii Armatei Naționale au fost instruiţi de colegii lor din Portugalia la capitolul „fire phobia” şi controlul mulţimii.

Aplicaţiile au drept scop evaluarea nivelului de pregătire a subunităţilor, pentru rotaţia trupelor, în cadrul misiunilor internaţionale de menţinere a păcii.
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam