Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
08 Martie 2017 | 18:15
Militarii din KFOR-VI, la datorie în misiunea din Kosovo
Militarii Armatei Naţionale din cel de-al şaselea contingent detaşat în operaţiunea de menţinere a păcii KFOR din Kosovo, continuă executarea misiunilor stabilite în aria de responsabilitate a Grupării Multinaţionale de Forţe Vest (MNBG-W), alături de colegii lor din Austria, Italia şi Slovenia.

Potrivit comandantului contingentului, Constantin Câşleanu, militarii moldoveni participă la activităţi de pază şi apărare a obiectelor de importanţă majoră, misiuni de patrulare şi asigurare a securităţii bazei „Camp Vilaggio Italia” din localitatea Pech.

Sursa a specificat că pacificatorii moldoveni au instruit colegii italieni care recent s-au alăturat grupării MNBG-W, la compartimentul controlul mulţimii.
În acelaşi timp, grupul de genişti a desfăşurat exerciții de cercetare a terenului de obiecte explozive și şedinţe privind pericolul muniţiilor neexplodate în regiunea Kosovo.

Contingentul KFOR-VI a plecat în Kosovo pe 5 decembrie 2016. Acesta este format din 40 de militari profesionişti.

Postat de: Rodica Mazur
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam