Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
05 Aprilie 2017 | 20:03
Militarii din Orchestra Prezidenţială au participat la „Musikparade 2017”
Instrumentişti din cadrul Orchestrei Prezidenţiale a Republicii Moldova au evoluat, în perioada 23-27 martie, la Festivalul Internaţional al Muzicilor Militare „Musikparade 2017”. Evenimentul a avut loc în Germania, reunind muzicieni militari din SUA şi de pe continentul european. Despre participarea la acest festival au povestit membrii Orchestrei Prezidenţiale, în cadrul emisiunii „Bună dimineaţa”, de la televiziunea publică.
De fiecare dată învață ceva nou, pregătesc un show mai elaborat, mai complex, după cum menționează dirijorul prim militar, maiorul Veaceslav Veste. Publicul reacționează foarte bine la programul orchestrei moldovenești, la sârbele interpretate și la dansatori.

„Reprezentanții Olandei sunt cei mai puternici în această competiție, ei au o tradiție foarte veche. Scoția la fel, ei cântă la cimpoaie și instrumente de percuție, fiind colective foarte solicitate”, a spus șeful grupei orchestrale, căpitanul Adrian Antonov.

În cadrul festivalului au vizitat multe orașe din Germania, precum Berlin, Hannover, Dortmund, Hamburg etc. Orchestra Prezidențială este la a treia participare la acest festival.
Postat de: Lina Lungu
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam