Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
05 Februarie 2016 | 15:30
Militarii moldoveni ar putea fi instruiţi în instituţiile specializate de învăţământ din Pakistan şi Iordania
Implementarea unor proiecte comune ce vizează instruirea ofiţerilor şi subofiţerilor moldoveni în instituţiile specializate de învăţământ din Pakistan şi Iordania, fost unul dintre subiectele discutate de ministrul Apărării, Anatol Şalaru, în cadrul unei întrevederi cu ambasadorii Pakistanului, Iordaniei şi Indoneziei.
Anatol Şalaru i-a informat pe ambasadorul Pakistanului, Ayaz Muhammad Khan,  ambasadorul Iordaniei, Saker Malkawi, şi ambasadorul Indoneziei, Diar Nurbinoro, despre priorităţile noului Guvern al Republicii Moldova, cu accent pe sectorul de securitate şi apărare. De asemenea, a mai fost discutată situaţia geo-politică actuală, perspectivele de iniţiere a unei colaborări bilaterale în domeniul militar, aspectele securităţii internaţionale şi direcţiile politicii de apărare a fiecărei ţări.

Ministrul Şalaru a menţionat că Armata Naţională se află într-un proces de reformare şi reorganizare, orientat spre atingerea nivelului de interoperabilitate al ţărilor euroatlantice. Iar ambasadorii au specificat posibilitatea lansării unor programe de asistenţă reciprocă pe anumite dimensiuni ale apărării, la diferite nivele.
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam