Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
18 August 2018 | 13:15
Minifotbal între reprezentanţii Guvernului şi Diaspora
Reprezentanţi ai diasporei, Guvernului, dar şi jurnaliştii au uitat pentru o zi de cravată, sacou şi s-au dedicat fotbalului. Şase echipe au concurat la un turneul de mini-fotbal. Astfel, reprezentanţii Guvernului au concurat cu moldovenii stabiliţi în diferite colţuri ale lumii. Evenimentul a avut loc cu ocazia Zilelor Diasporei ce se desfăşoară la Chişinău anual, la sfârşitul celei de-a treia săptămâni din luna august, relatează Moldova 1.
„Am decis că merită să venim să susţinem diaspora prin acest meci. Un meci simplu, amical, vrem să ne ştim, să ne cunoaştem şi să colaborăm pe viitor”, a menționat Dan Mazurean, stabilit în România, citat de Mesager.

„Fotbalul totuşi ne uneşte, de asta şi ne-am strâns să jucăm fotbal şi să ne reunim, să ne vedem încă odată cu băieţii care au venit de după hotare”, a spus Iulian Bursuc, stabilit în Italia.

„Important este că se desfăşoară astfel de turnee cu implicarea diasporei. Ne uneşte astfel încât Moldova noastră să arate mult mai puternică”, a spus Eduard Ciobanu președinte al Asociației Presei Sportive.

Meciul amical a reunit moldovenii din toate colţurile lumii. Turneul vine să edifice punţi de legătură cu cetăţenii ţării, indiferent de locul unde se află aceștia.

„Scopul acestui eveniment este de a intensifica dialogul dintre membrii diasporei, de a ne cunoaşte mai bine, respectiv dialogul dintre diasporă şi Guvern, căci joacă echipa Diasporei şi echipa Guvernului, dar la fel ţin să menţionez că este un meci amical”, a menționat Victoria Comerzan, consultant principal în cadrul Biroului Relații cu Diaspora.

„Acest turneu se petrece pentru a uni cetăţenii, într-adevăr sportul şi fotbalul pe toate timpurile a fost cel care a unit oamenii. Şi obiectivul principal de ane întâlni, de a discuta şi de a petrece timpul într-un mod activ”, a declarat Radu Rebeja, secretar de stat al Ministerului Educației, Culturii și Cercetării, citat de Mesager.

Evenimentul a fost organizat de Biroul Relaţii cu Diaspora și are loc în cadrul Zilelor Diasporei. Ieri la Chișinău și-a ținut lucrările Congresul Diasporei la care au participat 150 de moldoveni stabiliți peste hotare. 
Postat de: Cornelia Stefoglu
Comentarii:
Ştiri
Promo
Radio Moldova
Radio Moldova Muzical (RMM), va transmite, în direct, de la Filarmonica Naţională „Serghei Lunchevici”, din capitală, concertul simfonic dedicat aniversării a 160 ani de la Unirea Principatelor Române. Evenimentul va avea loc mâine, 24 ianuarie, cu începere de la ora 18:05.
Moldova 1
Astăzi, la „Cine vine la noi?” discutăm despre disciplinarea pozitivă a copiilor. Cum implicăm copiii în treburile casnice şi de la ce vârstă? Ce sarcini se potrivesc fiecărei vârste şi ce au de pierdut copiii care nu sunt implicaţi în activităţile familiale? Răspunsurile la acestea, dar şi alte întrebări le aflaţi în această seară, de la ora 17:20, la televiziunea publică naţională.
mai multe emisiuni: TV | Radio
Curs BNM
Abonare la Știri
Live Stream
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam