Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
04 Mai 2015 | 10:00
Ministerul de Externe: Trei dintre persoanele implicate în accidentul din Germania se află în stare gravă
Ministerul Afacerilor Externe şi Integrării Europene (MAEIE) de la Chişinău informează că cetăţenii Republicii Moldova, care au fost implicaţi în accidentul de duminică, 3 mai, în Germania, sunt în afara oricărui pericol. Potrivit MAEIE, trei dintre persoanele rănite, care au fost internate în spitalele din apropiere, sunt în stare gravă, dar în afara oricărui pericol.
Amintim că, duminică în apropiere de orașul Nuremberg, Germania, s-a produs un accident rutier, în care au fost implicați nouă cetăţeni ai Republicii Moldova, dintre care doi copii, de doi şi respectiv opt ani, şi a doi cetăţeni ai României.

Autocarul, cu destinaţia Berlin, aparţine unei firme de transport din Iaşi. Potrivit poliţiei locale, accidentul s-a produs din cauza vitezei excesive. 
  
Consulatul General al Republicii Moldova la Frankfurt monitorizează evoluţia situaţiei şi este în contact permanent cu autorităţile germane, pentru a acorda asistența consulară necesară persoanelor implicate în accident.
Postat de: Departamentul Multimedia
Cuvinte cheie:
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam