Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
05 Mai 2017 | 15:02
Ministerul Transporturilor va autoriza rute auto spre Italia
Ministerul Transporturilor va autoriza rute auto regulate spre Italia. La acest consens s-a ajuns astăzi, la şedinţa Comisiei tehnice moldo-italiene în domeniul transportului auto internaţional de pasageri şi mărfuri.
Ministerul Transporturilor și Infrastructurii Drumurilor precizează că lansarea curselor regulate de pasageri spre Italia va facilita accesul pe piața serviciilor de transport a operatorilor cu o bună reputație, capacitate financiară, bază tehnico-materială și competență profesională, fapt ce va asigura calitatea înaltă și siguranța serviciilor prestate.
 
Luând în considerare diaspora numeroasă a cetățenilor Republicii Moldova în Republica Italia, deschiderea curselor spre localitățile din ambele state va crea condiții de confort pentru libera circulație a cetățenilor în Republica Moldova și Italia.
 
 
Postat de: Rodica Mazur
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam