Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
21 Martie 2014 | 10:33
Minorii moldoveni, în atenţia unor organizaţii din Italia
Regiunea italiană Emilia-Romagna a aprobat un proiectul de cooperare şi formare a operatorilor sociali din Republica Moldova, informează „Gazeta Basarabiei”.
Potrivit sursei, obiectivul proiectului este de a consolida competențele operatorilor sociali, în special, ale educatorilor din centrele comunitare de la Chișinău, astfel încât aceștia să facă față în situațiile de risc și pericolul de trafic de minori.

În cadrul proiectului, vor fi organizate seminare de formare, mese rotunde și vizite de studiu în Italia. Către sfârșitul proiectului, va fi realizat un material audiovizual care va fi difuzat pe teritoriul Republicii Moldova și Regiunii Emilia-Romagna. Asociația „Gazeta Basarabiei” din Bologna se va ocupa de diseminarea informației despre proiect în mass-media din Republica Moldova și va organiza întâlniri cu comunitățile de moldoveni din Emilia-Romagna.

Proiectul denumit „Schimb de bune practici între Italia și Moldova pentru prevenirea devianțelor minorilor” va implica lucrul mai multor parteneri: „IBO Italia”, organizație non guvernamentală cu sediul la Ferrara, în calitate de coordonator de proiect, Asociația „Gazeta Basarabiei” și „ISCOS Emilia-Romagna” din Bologna, „Direcția Municipală pentru protecția Drepturilor Copilului” și Fundația „Copii în dificultate” din Chișinău.
 
Cuvinte cheie:
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam