Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
15 Mai 2015 | 13:36
Mircea Nunu - noul preşedinte al Ligii Studenţilor Basarabeni din Galaţi
Liga Studenţilor Basarabeni din Galaţi (LSBG) are un nou preşedinte. Mircea Nunu a fost candidatura susţinută unanim de tinerii basarabeni.
Funcţia a rămas vacantă în urma demisiei lui Ștefan Bejan din această funcţie.  „Noul președinte este student în anul trei la facultatea de Economie și Administrarea Afacerilor, Universitatea „Dunărea de Jos” din Galați. Având experiența de voluntar și lider de echipă. Mircea Nunu a dispus de încrederea și susținerea membrilor LSBG, fapt demonstrat prin acumularea a 100% din voturi”, se menționează pe lsbg.ro.

Actualmente, Liga Studenților Basarabeni din Galați elaborează planul de acțiuni pentru „Săptămâna Voluntarului”, care va demara la 17 mai.
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam