Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
29 Aprilie 2015 | 16:34
Misiuni de afaceri pentru operatorii moldoveni la Expoziţia Mondială 2015
Camera de Comerţ şi Industrie (CCI) va organiza o serie de misiuni de afaceri pentru operatorii economici din Moldova la Expoziţia Mondială „World Expo 2015”, ce se va desfăşura la Milano, Italia, în perioada 1 mai – 31 octombrie 2015. Potrivit Camerei de Comerţ, pe parcursul celor şase luni, vor fi organizate evenimente speciale pe diferite sectoare ale economiei.
Prin intermediul misiunilor economice, CCI oferă agenților economici oportunitatea de a cunoaște cele mai noi tendințe în materie de tehnologii de producție, servicii sau marketing și de a explora oportunităţi de afaceri cu cele 140 de țări participante la Expoziția Mondială. Totodată, vizitarea expoziției mondiale țintește pregătirea operatorilor economici din Moldova pentru exportul în ţările Uniunii Europene în contextul semnării Acordului de Liber Schimb Comprehensiv şi Aprofundat (DCFTA); familiarizarea cu cerinţele și standardele ce reglementează piaţa UE şi în special cea a Italiei; identificarea potenţialilor parteneri de afaceri şi iniţierea negocierilor pentru livrarea produselor agroalimentare şi textile distribuitorilor din țările UE și din alte piețe de interes.

Prima misiune va fi organizată de Camera de Comerț și Industrie în perioada 8-13 iunie 2015 în oraşele Milano și Bologna, Italia, și va fi dedicată operatorilor din industria textilă și de procesare a produselor agricole. Astfel, agenții economici sunt invitați să se înscrie pentru a participa în misiune până la data de 8 mai.

Programul misiunilor organizate de CCI va cuprinde vizitarea pavilionul național și a pavilioanelor altor țări participante la World Expo, forumuri de afaceri, întâlniri bilaterale și vizite la întreprinderi.

Pavilionul Republicii Moldova la Expoziția Mondială de la Milano, gestionat de Organizația pentru Atragerea Investițiilor și Promovarea Exporturilor (MIEPO), va fi deschis pe 1 mai 2015 și va funcționa pe parcursul a șase luni, oferind Moldovei posibilitatea de a-și promova valorile și cultura la nivel mondial.
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam