Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
02 Iulie 2014 | 11:37
Misiunile diplomatice ale Moldovei au organizat diverse evenimente cu prilejul semnării Acordului de Asociere RM-UE
Cu prilejul semnării Acordului de Asociere RM-UE misiunile diplomatice ale Republicii Moldova peste hotare au organizat recepţii, mese rotunde, flashmob-uri şi au participat la diverse evenimente. Majoritatea activităţilor au fost organizate în colaborare cu Ambasadele Georgiei şi Ucrainei.
La evenimente au participat miniştri de Externe din ţările de acreditare, oficiali de rang înalt, reprezentanţi ai instituţiilor UE, corpului diplomatic, mediului academic şi diasporei din cele trei state semnatare.

Potrivit unui comunicat al Ministerului Afacerilor Externe și Integrării Europene, oficialii străini au subliniat importanţa istorică a Acordurilor de Asociere semnate şi au încurajat cele trei state să continue implementarea reformelor în diferite domenii în vederea racordării legislaţiilor naţionale la standardele Uniunii Europene.

La recepţiile organizate de către misiunile diplomatice ale ţării noastre au fost servite vinuri şi produse moldoveneşti. Evenimentele au fost reflectate pe larg de mass-media locală.

Festivităţile vor continua şi pe parcursul lunii iulie curent.
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam