Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
24 Iunie 2014 | 16:07
Moldova a deschis al treilea Consulat Onorific în Polonia
În oraşul Torun din Polonia a fost inaugurat cel de-al treilea Consulat Onorific al Republicii Moldova în Republica Polonia.
La ceremonia de inaugurare ce a avut loc luni, 23 iunie, au fost prezente autorităţi locale, oameni de afaceri, reprezentanţi ai instituţiilor de cultură şi de învăţământ.

Potrivit Ministerului Afacerilor Externe și Integrării Europene, consul onorific  a fost numit Jan Witold Mrozowski, cunoscut om de afaceri din localitate, angajat în diverse acţiuni de promovare a Republicii Moldova în această regiune.

Date de contact ale Consulatului Onorific al Republicii Moldova la Torun:  ul. Krolowej Jadwigi 20/7, 87-100  Torun, Tel/fax  +48566521313.
Cuvinte cheie:
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam