Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
26 Noiembrie 2014 | 11:03
Moldova a deschis un Consulat Onorific la Chicago, SUA
Moldovenii din statul Illinois, SUA, vor putea beneficia de serviciile oferite de noul Consulat Onorific al Republicii Moldova la Chicago, care şi-a deschis oficial uşile.
Potrivit Ambasadei Moldovei în Statele Unite ale Americii și Mexic, la ceremonia de inaugurare au participat reprezentanți ai corpului consular acreditat, ai Oficiului Guvernatorului, oameni politici și antreprenori, precum și numeroși membri ai comunităților naționale din statul Illinois.

Cuvântul de deschidere i-a aparținut Ambasadorului Republicii Moldova în SUA, Igor Munteanu, care a remarcat „importanta extinderii unor poduri trainice între Republica Moldova și statul Illinois, deschise spre parteneriate durabile în comerț, investiții și inovație”, remarcând că „prezența unei comunități importante de moldoveni într-un stat al cărei istorie și identitate au fost profund marcate de către viguroase comunități cu origini central și est-europene, atribuie acestui moment inaugural o importanță cu totul aparte” a declarat diplomatul.
 

Consulul Onorific al Republicii Moldova în Chicago, Dorel Nasui, un prosper om de afaceri american, a declarat că amplificarea relațiilor economice, culturale și politice dintre Republica Moldova și statul Illinois vor fi prioritare în activitatea sa. Oficialul moldovean reprezintă cea mai larga rețea globala de distribuție a sistemelor și aparatelor Motorola.

„Moldova este o țară de o frumusețe extraordinară, plină de istorie, de cultură, de resurse naturale și umane, precum și de o largă diversitate de vinuri excelente. Amplificarea relațiilor economice, culturale și politice dintre Moldova și statul Illinois vor fi prioritățile principale în exercițiul funcției mele”, a susținut  Dorel Nasui.

Date de contact ale Consulatului Onorific al Republicii Moldova la Chicago:

Adresa: 3601 E Algonquin Rd, Suite 880, Rolling Meadows, IL 60008
Tel. +1 (847) 818 1720
E-mail: dorel.nasui@moldovaillinoishc.com,
www.moldovaillinoishc.com
Cuvinte cheie:
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam