Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
20 Noiembrie 2014 | 11:06
Moldova a deschis un nou consulat la Brno, Cehia
Moldovenii din sudul Cehiei vor beneficia de serviciile noului Consulat Onorific al Republicii Moldova la Brno care îşi deschide oficial uşile joi, 20 noiembrie. Adresa reprezentanţei diplomatice moldoveneşti este strada Hrncirska, 23.
Consulatul Onorific din Brno are drept scop consolidarea relațiilor politice, economice și culturale dintre regiunea Moraviei de Sud și Republica Moldova, promovarea contractelor comerciale și de producție reciproc avantajoase, oferirea unui ajutor concret comunității moldovenilor care se află acum în sudul Republicii Cehe.

Ambasadorului Moldovei la Praga, Ștefan Gorda, anunță pe un site de socializare, că în cadrul ceremoniei va avea loc și un recital de muzică susținut de interpreta de operă, Irina Rurac, dar și degustări de vin și divin moldovenesc.

În orașul Brno deja există Consulate Onorifice ale Croației, Poloniei, Austriei, Filipine, Estoniei, Finlandei, Turciei, Laos, Lituaniei, Angolei, Sloveniei, precum și consulate obișnuite ale Rusiei și Ucrainei.
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam