Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
12 Martie 2017 | 09:51
Moldova a ocupat locul 46 în clasamentul „Indexul Global al Inovaţiei 2016”
Republica Moldova a ocupat locul 46 în clasamentul „Indexul Global al Inovaţiei 2016”, în care au fost incluse 128 de ţări, obţinând 38,4 puncte din 100 de puncte, relatează Radio Moldova Actualităţi, cu referire la puterea.info.
Moldova este urmată de Croaţia şi România, iar dintre statele post-socialiste, cel mai sus clasată este Cehia, cu 27 de puncte, fiind urmată de Estonia - cu 24 de puncte.
 
Pe primele cinci poziții se situează Elveția, Suedia, Marea Britanie, Statele Unite ale Americii și Finlanda. Pe ultimele trei locuri sunt Togo, Guineea şi Yemen.
 
Postat de: Rodica Mazur
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam