Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
05 Octombrie 2017 | 12:30
Moldova a participat, în premieră, la un festival internaţional de gastronomie şi turism
Republica Moldova a participat în premieră, în perioada 29 septembrie-01 octombrie, la Festivalul Internaţional de Gastronomie şi Turism The Eco Traveller „World of Taste”, cu standul „Moldova - discover the routes of life”. Evenimentul s-a desfăşurat la Toronto şi a fost găzduit de cel mai mare Centru de Expoziţii şi Convenţii din Canada, Enercare Centre.

Standul de țară inspirat din cele mai frumoase tradiții și obiceiuri populare, a stârnit un interes deosebit în rândul vizitatorilor, a oferit posibilitate participanților la expoziție de a cunoaște Republica Moldova drept o destinație turistică inedită.
 
Vizitatorii au avut un bun prilej de a se convinge de ospitalitatea poporului nostru, degustând din sarmale, plăcinte și vinuri moldovenești, oferite de către vinăriile din Republica Moldova.
   
Potrivit unui comunicat al Biroului relații cu diaspora, în cadrul Festivalului au fost promovate produsele autohtone, în special dulciuri, uleiul de levănțică, fructele uscate.

Postat de: Ecaterina Naconecinîi
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam