Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
16 Decembrie 2014 | 10:25
Moldova a participat la Reuniunea înalţilor funcţionari membri ai programului CEEPUS III
Ambasadorul Republicii Moldova în Polonia, Iurie Bodrug, şi alţi reprezentanţi ai Ambasadei Republicii Moldova la Varşovia au participat la cea de-a IV-a Reuniune a înalţilor funcţionari membri ai programului CEEPUS III, eveniment ce a avut loc la la Kielce, Polonia.
Scopul acestei Reuniuni a fost de a prezenta delegaților statelor membre un raport al activității desfășurate pe parcursul anului curent, precum și anunțarea de către statele membre a cotelor de burse pentru anul de studii 2015-2016.

Reuniunea a fost organizată de către Oficiul Central CEEPUS din Viena, Oficiul CEEPUS Polonia în parteneriat cu Universitatea Tehnică din Kielce, la care au fost prezenți reprezentanți ai Austriei, Bosniei și Herțegovinei, Bulgariei, Croației, Cehiei, Ungariei, Macedoniei, statului Muntenegro, Poloniei, României, Serbiei, Slovaciei și Sloveniei.

Menționăm că Reuniunea dată a fost precedată de Reuniunea anuală de evaluare a Programului CEEPUS III, la care Republica Moldova a fost reprezentată de către Adriana Roșca, specialist principal în cadrul Direcției Relații Internaționale și Integrare Europeană, Ministerul Educației.
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam