Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
11 Ianuarie 2014 | 11:28
Moldova este pe locul 88 într-un clasament internaţional al binefacerilor
Republica Moldova este plasată pe locul 88 într-un clasament internaţional al binefacerilor, informează mke.ee.
Indicele a fost calculat în baza a trei indicatori: procentul persoanelor care fac acte de binefacere, a celor care se implică în proiecte de voluntariat și a persoanelor care sunt gata să ajute un necunoscut.

Potrivit acestui clasament, Republica Moldova și-a depășit vecinii, România fiind clasificată pe locul 105, iar Ucraina – pe 102.

Datele companiei Gallup pentru anul 2013 scot în evidență şi faptul că, în topul țărilor care înregistrează cel mai mare număr al actelor de caritate sunt Irlanda, Marea Britanie și Țările de Jos.

Pe ultimele poziții, în cadrul acestui clasament, sunt plasate Albania, Croația și Grecia.
 
Cuvinte cheie:
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam