Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
20 Octombrie 2017 | 10:17
Moldova îşi va deschide ambasadă în Emiratele Arabe Unite
Autorităţile Republicii Moldova planifică să deschisă ambasadă în Emiratele Arabe Unite, cu sediul la Abu Dhabi. Un proiect de Hotărâre de Guvern în acest sens este supus consultărilor publice de către Ministerul Afacerilor Externe şi Integrării Europene, transmite IPN.
Totodată, se propune înființarea Consulatului General al Republicii Moldova în orașul Dubai, Emiratele Arabe Unite. Ca urmare a aprobării deciziei, MAEIE urmează să calculeze devizul de cheltuieli necesare pentru desfășurarea activității, în limita alocațiilor prevăzute pentru asigurarea activității misiunilor diplomatice.
 
Totodată, Ministerul urmează să prezinte Guvernului spre aprobare structura și personalul scriptic ale instituției nominalizate, precum și indemnizațiile în valută străină pentru angajații acesteia.

Un alt proiect de hotărâre propus prevede instituirea Serviciului comercial-economic în cadrul Ambasadei Republicii Moldova în Turcia. Structura va avea un efectiv de trei unități, dintre care o persoană se va afla la Ankara, iar altele două vor activa efectiv la Istanbul.
 
În nota informativă a proiectului se menționează că instituirea serviciului vizat implică surse financiare bugetare adiționale pentru încadrarea funcțiilor de consilier, secretar I și secretar II în statele de personal ale misiunii de la Ankara. Impactul bugetar al modificărilor propuse va constitui anual 3643,2 mii lei.
Postat de: Iulia Dubceac
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam