Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
03 Octombrie 2014 | 14:51
Moldova şi Slovacia vor coopera în domeniul diplomaţiei economice
Intensificarea cooperării în domenii de interes comun ale Republicii Moldova şi Slovaciei, a fost unul dintre subiectele discutate în cadrul unui întrevedere a viceministrului Afacerilor Externe şi Integrării Europene a Republicii Moldova, Tudor Ulianovschi, cu secretarul de stat din cadrul Ministerului Afacerilor Externe al Slovaciei, Peter Burian.
În timpul întrevederii, oficialii au apreciat relațiile bilaterale excelente dintre cele două țări și au convenit asupra intensificării cooperării în domenii de interes comun. În context, viceministrul Tudor Ulianovschi a menționat interesul țării noastre de a prelua experiența partenerilor slovaci în promovarea diplomației economice și atragerea investițiilor străine în economia națională.

La rândul său, secretarul de stat Peter Burian a menţionat că Slovacia va acorda, în continuare, asistență tehnică pentru dezvoltare Republicii Moldova, în special pentru a sprijini întreprinderile mici și mijlocii și pentru a susține comunitatea de business.

De asemenea, părțile au discutat despre oportunitatea organizării unor ateliere de lucru pentru promovarea beneficiilor creării Zonei de Comerț Liber cu UE, precum și  a unui forum al oamenilor de afaceri din cele două țări.

La finalul întrevederii, oficialii au semnat Protocolul bilateral de cooperare în domeniul diplomației economice. Documentul va permite efectuarea schimbului de experienţă şi conlucrarea în vederea atragerii investitorilor în proiecte de interes reciproc.
Postat de: Departamentul Multimedia
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam