Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
18 Noiembrie 2014 | 16:36
Moldova la Forumul francofon „Limba franceză, paşaport pentru comerţul internaţional”
Reprezentanţi ai Republicii Moldova au participat recent la Forumul francofon al afacerilor organizat sub genericul „Limba franceză, paşaport pentru comerţul internaţional”. Forumul a avut loc la Varşovia, Polonia.
Evenimentul a constituit o platformă pentru promovarea intereselor statelor africane francofone în Polonia, dar și în alte state europene, instrument care ar putea fi utilizat și în cazul Republicii Moldova, anunță Ambasada Moldovei la Varșovia.

Forumul a fost organizat sub egida Grupului Ambasadelor, Delegațiilor și Instituțiilor francofone din Polonia (GADIF) și Camera de Comerț a Poloniei, în parteneriat cu Organizația Internațională a Francofoniei (OIF) și Ambasada României în Republica Polonă.
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam