Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
11 Decembrie 2015 | 12:53
„Moldova, mon amour”, la Bordeaux
Prezentări de modă, atelier culinar, degustare de vinuri, workshop artistic şi expoziţii – de toate acestea se vor putea bucura vizitatorii evenimentului de schimb cultural şi artistic „Moldova, mon amour” ce va avea loc în perioada 12-13 decembrie la Bordeaux, Franţa.
Evenimentul organizat de asociația „ModCom” își propune să realizez un pod cultural între Franța și Republica Moldova. Nici localitatea unde va avea loc manifestarea nu este aleasă întâmplător. Orașul Bordeaux este capitala mondială a vinului fiind parte a patrimoniului mondial UNESCO.

Pentru 12 decembrie organizatorii au pregătit: Vernisaj cu Cezara Kolesnik, Cina vinurilor  din Moldova, Tombola amintirilor, Defileu cu Valentina Vidrașcu, Lavielace și Lorina Balteanu și un concert al Vicăi Mahu.

Cei care vor vizita a doua zi a evenimentului „Moldova, mon amour” vor putea gusta din colțunașii pregătiți de Nata Albot și din vinurile autohtone, urmărind defileu pentru copii.
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam