Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
07 Aprilie 2014 | 11:09
Moldova participă cu un stand la cea mai mare expoziţie industrială ”Hannover Messe”
Întreprinderi din Republica Moldova, inclusiv din regiunea stângă a Nistrului, participă cu un stand colectiv la cea mai mare expoziţie industrială – ”Hannover Messe”, care se desfăşoară în perioada 7-11 aprilie 2014, în Hanovra, Germania.
Potrivit directorului Direcţiei Expoziţii şi Târguri a Camerei de Comerț și Industrie, Marina Petrova, la standul colectiv al companiilor din Moldova și-au expus produsele și ofertele de colaborare zece întreprinderi, cinci din dreapta și cinci din regiunea stângă a Nistrului, specializate în domeniul industrial.

Pe lângă prezentarea standului, businessmenii autohtoni vor avea întrevederi bilaterale de afaceri și vor participa la Bursa moldo-germană de contacte. În context, prin intermediul Comitetului de Est al Economiei Germaniei, Camerei de Comerț din Hanovra și Centrului Expozițional ”Hannover” la Bursa moldo-germană de contacte au fost invitați agenți economici interesați de inițierea relațiilor de colaborare cu întreprinderi din Moldova.

”Am selectat expoziția respectivă, deoarece este specializată și prezintă într-o formă completă și integrată toate elementele din lanțul de valori industriale. Tehnologiile moderne au un rol esențial pentru sporirea competitivităţii unui stat”, a precizat Marina Petrova.

La ultima ediţie a ”Hannover Messe” au luat parte 6550 de expozanţi din 62 de ţări. Fiecare al patrulea vizitator a fost din străinătate, în special din Uniunea Europeană, Europa de Sud - Est și Asia Centrală.

Participarea companiilor din Republica Moldova este organizată de Camera de Comerţ şi Industrie a Republicii Moldova, în cadrul Programului UE-PNUD ”Consolidarea capacităţii întreprinderilor mici şi mijlocii din Moldova, inclusiv din regiunea transnistreană, prin intermediul participării la expoziţii şi târguri specializate”.
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam