Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
20 Mai 2014 | 17:00
Moldova participă în premieră la Eurovision Young Musicians
Moldova este una din cele două state care va debuta la concursul „Eurovision Young Musicians 2014”. Prima reprezentantă a ţării noastre la acest concurs este Livia Ştirbu-Socolov. Ea a fost aleasă în urmă selecţiei naţionale de către Compania Teleradio-Moldova.
„Eurovision Young Musicians mă impresionează foarte mult”, a declarat pianista în vârstă de 16 de ani, din Chișinău. Printre succesele tinerei se numără și premiul „Debut Brilliant” obținut în 2006.

Livia Știrbu-Socolov, elevă în clasa a 9-a a liceului de muzică din capitală „Ciprian Porumbescu”, actualmente este preocupată de pregătirile pentru acest concurs european.

Tânăra care va merge în Germania la sfârșitul acestei săptămâni are propria strategie de pregătire: „Ori de câte ori mă antrenez, mâinile mele, capul și sufletul meu se mișcă în unison. De asemenea, am încercat să-mi imaginez reacția compozitorilor care au creat aceste piese și reacția publicului”, a adăugat Livia.

O condiție a ediției din acest an este ca artiștii să fie însoțiți în numărul prezentat de un instrument muzical. „Pe de o parte, este mai ușor pentru un pianist să-şi strângă bagajele, fiindcă nu-şi poate lăsa instrumentul acasă. Pe de altă parte, în timp ce toți participanții au posibilitatea să se mai antreneze undeva prin hotel sau în altă parte, înainte de a urca pe scenă, pianiștii îşi pot reîncărca bateriile numai în mintea lor. De aceea, mi-l imaginez mereu pe Freddie Mercury pentru care mă inspiră și îmi dă încredere”, a împărtășit Livia Știrbu-Socolov.

Ediția din acest an „Eurovision Young Musicians 2014” va avea loc la 31 mai, în orașul Köln.
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam