Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
17 Octombrie 2014 | 12:24
Moldova participă în premieră la un festival de film la Luxemburg
Republica Moldova participă în premieră la cea de-a şaptea ediţie a festivalului „CinEast”. Evenimentul ce se desfăşoară la Luxemburg este dedicat filmului din Europa Centrală şi de Est.
O premieră pentru „CinEast” este invitarea Republicii Moldova la festival prin prezenţa cineastului Igor Cobileanski cu filmul „La limita de jos a cerului”, o coproducție a României și Republicii Moldova.

În cadrul festivalului ce are loc în perioada 9-26 octombrie, vor fi prezentate și scurtmetrajele „Quod Erat Demonstrandum” de Andrei Gruzsniczki şi „Viktoria” de Maya Vitkovam, „Roxanne” de Vali Hotea şi „Carmen” de Doru Niţescu.

ICR Bruxelles este partener al „CinEast” şi sprijină participarea invitaților români în festival cu scopul de a promova filmul românesc şi francofonia în spaţiul Benelux.
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam