Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
03 Iulie 2014 | 12:15
Moldova participă la Campionatul European de Fotbal al Personalului Penitenciar
18 fotbalişti, aleşi din rândul angajaţilor sistemului penitenciar din Republica Moldova, participă la cea de-a XII-a ediţie a Campionatului European de Fotbal pentru cadrele sistemului penitenciar „EURO 2014” ce se desfăşoară în perioada 1-5 iulie în Austria.
Pe parcursul perioadei menționate, vor fi jucate mai multe meciuri, disputate între nouă echipe, formate din reprezentanți ai penitenciarelor din ţări precum România, Republica Moldova, Austria, Elveţia, Franţa, Bulgaria şi Slovacia.

Deschiderea oficială a evenimentului a avut loc marţi, 1 iulie, în parcul sportiv din oraşul Klagenfurt, Austria. Alături de reprezentanţii sistemelor penitenciare europene, a participat şi delegaţia Departamentului Instituţiilor Penitenciare al Republicii Moldova, în frunte cu Petru Bîrcă, directorul adjunct al instituţiei şi echipa de fotbalişti din subdiviziunile DIP.

Potrivit Departamentului Instituţiilor Penitenciare, totalurile primelor zile sunt următoarele: liderii campionatului sunt echipele Slovaciei şi României cu câte nouă puncte fiecare, iar selecţionata Republicii Moldova ocupă locul III, cu patru puncte: o victorie, un egal și un golaveraj de 6-2.

Sportivul sistemului penitenciar, care a marcat cele mai multe goluri, a fost Serghei Popovici, angajat al Penitenciarului nr.2-Lipcani. Acesta a înscris patru goluri pe parcursul desfăşurării competiţiei.
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam