Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
22 Iulie 2014 | 15:30
Moldova participă la Concursul internaţional „Novaia Volna”
Republica Moldova participă la Concursul internaţional al tinerilor interpreţi „Novaia Volna”, după o pauză de şapte ani. Ţara este reprezentată de solista formaţiei „Glam Girls”, Lidia Isac. Cea de-a 23-a ediţie a competiţiei are loc la Jurmala, Letonia, în perioada 22-27 iulie.
Actuala ediţie reuneşte 16 cântăreți din 13 state - Armenia, Georgia, Germania, Israel, Italia, Lituania, Rusia, SUA, Ucraina, Moldova ş.a.

Fiecare interpret va prezenta în cadrul concursului trei piese - un hit internaţional, un hit al ţării pe care o reprezintă, precum şi o piesă proprie.

Din juriul concursului fac parte artiştii Igor Krutoi, Igor Nikolaev, Filip Kirkorov, Laima Vaikule, Leonid Agutin, Konstantin Meladze, Valeri Meladze, informează Moldpres.

Republica Moldova a participat ultima dată la Concursul internaţional „Novaia Volna” în anul 2007. Ţara a fost reprezentată de Natalia Gordienco, care a obţinut Premiul Mare.
Postat de: Departamentul Multimedia
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam