Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
18 August 2014 | 11:53
Moldova, pe primul loc după numărul de medalii la Campionatul UE de box
Sportivii moldoveni au câştigat şase medalii de aur şi bronz la Campionatul Uniunii Europene de box ce s-a desfăşurat în perioada 7 - 17 august la Sofia, Bulgaria. Moldova a participat în premieră la Campionat şi s-a clasat pe primul loc după numărul de medalii obţinute.
Lotul naţional, sprijinit integral de Ministerul Tineretului şi Sportului, a fost reprezentat de 13 sportivi, arbitri şi antrenori, în frunte cu antrenorul principal de lot Petru Caduc.

Potrivit Ministerului Tineretului şi Sportului, Alexandru Rîşcan a cucerit medalia de aur după ce l-a învins în finală pe francezul Elie Konki, iar Veaceslav Gojan a câştigat medalia de aur clasându-se pe primul loc, avându-l ca adversar în finală pe finlandezul Matti Koota.

Pugiliştii moldoveni Vasile Belous, Dumitru Galagoţ, Victor Carapcevschii şi Victor Lalimov au cucerit câte o medalie de bronz.

Cea de-a opta ediţie a Campionatului Uniunii Europene de box a reunit circa 120 de sportivi din 23 de ţări.
Cuvinte cheie:
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam