Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
24 Noiembrie 2015 | 10:02
Moldova, printre câştigătorii premiului de originalitate la „Expo Milano 2015”
Republica Moldova se numără printre câştigătorii premiului de originalitate la „Expo Milano 2015”. 11 state, printre care si ţara noastră, au fost incluse într-un clasament al ţărilor cu cel mai original pavilion, relatează Radio Moldova Actualităţi.
„Am avut această şansă şi ocazie să vizitez expoziţia de la Milano şi într-adevăr a fost o demonstraţie şi pentru noi, de o capacitate de design, de originalitate şi creativitate în domeniul arhitectural şi care cred că este şi un plus asupra altor aspecte economice şi culturale", a declarat ministrul în exerciţiu al Economiei, Stephane Bride.

Ceremonia oficială de înmânare a premiilor va avea loc pe 3 decembrie în oraşul Shenzhen din China. Moldova va fi reprezentată la eveniment de unul dintre autorii pavilionului, Pavel Brăila.

Expoziţia internaţională „Expo Milano" s-a desfăşurat în perioada 1 mai - 31 octombrie 2015. Ţara noastră a participat pentru prima dată la acest eveniment cu propriul pavilion.
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam