Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
30 Martie 2015 | 15:02
Moldova – România: Transferuri băneşti la un comision de 5 euro
A fost lansat oficial serviciul de transferuri băneşti electronice între Republica Moldova şi România. Noul serviciu este accesibil la un comision de 5 euro pentru suma maximă 1000 de euro transferaţi. Acest serviciu este posibil ca urmare a semnării Acordului de schimb de mandate băneşti electronice între cele două administraţii poştale.
Prezent la eveniment, ministrul Tehnologiei Informației și Comunicațiilor, Pavel Filip, a accentuat că rețeaua ramificată de oficii poștale este un avantaj pentru dezvoltarea acestor servicii. „La realizarea acestui proiect s-a ținut cont de necesitățile cetățeanului. Sunt mulți studenți din Republica Moldova care își fac studiile în România, iar lansarea acestui instrument financiar este foarte binevenită. Transferurile bănești vor ajunge la destinatar în doar 24 de ore”, a menționat Pavel Filip.

Directorul general  al ÎS „Poșta Moldovei”, Serghei Nastas, a declarat că proiectul lansat astăzi este un prim pas pentru o platformă comună de corespondență și curierat cu Poșta Română. El s-a arătat convins că relațiile de colaborare dintre cele două administrații poștale vor fi eficiente, orientate spre necesitățile clienților.

La rândul său, directorul general  al CN „Poșta Română”,  Alexandru Petrescu, a menționat că în prezent se desfășoară o campanie de promovare a noului serviciu în instituțiile de învățământ, universități și căminele studențești din România, unde își fac studiile mulți tineri din Republica Moldova. În opinia lui, este vorba despre un proiect comercial, dar și social, orientat mai ales spre studenți și mediul de afaceri.

Serviciul este disponibil în peste 5500 de oficii ale  CN  „Poșta  Română” și 1000 de oficii poștale din țara noastră.  
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam