Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
12 Septembrie 2014 | 15:52
„Moldova salută Germania”: Spectacol organizat pentru conaţionalii din Fladungen
Mai mulţi moldoveni stabiliţi în Germania s-au întrunit în cadrul unui eveniment ce a avut loc sub genericul „Moldova salută Germania”. Conaţionalii noştri au prezentat un concert ce a inclus şi muzică populară moldovenească, informează mainpost.de.
Presa germană scrie că iniţiatorul acţiunii este Konstantin Pawljuk, un moldovean stabilit de 36 de ani în Germania, iar cu scopul de a promova cultura noastră în statul german, în anul 1998, a fondat Asociația Culturală „Moldova".

„Cultura este pentru noi cel mai bun mijloc de integrare și înțelegere internațională”, a menţionat Konstantin  Pawljuk care  a lucrat ca muzician și dirijor la Filarmonica din ţara noastră.

În cadrul evenimentului, grupul muzical „Clipele Moldovei” format de Konstantin Pawljuk a delectat publicul cu melodii interpretate la nai, vioară, pian şi saxofon. Cei prezenţi au avut parte atât de muzică populară moldovenească, precum şi de aranjamentele unor compozitori clasici.
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam