Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
18 Septembrie 2014 | 10:04
Moldova şi Turcia negociază recunoaşterea reciprocă a permiselor de conducere
Permisele de conducere eliberate în Republica Moldova vor fi recunoscute, în scurt timp, şi în Turcia. Cabinetul de miniştri a aprobat iniţierea negocierilor cu această ţară privind conversiunea şi recunoaşterea reciprocă a permiselor de conducere.
Inițiativa aparține părții turce și a fost dictată de adresările cetățenilor moldoveni, care activează în diverse domenii în Turcia, inclusiv în transporturi, transmite IPN.

Anterior au fost iniţiate negocieri la acest subiect cu Franța, Spania, Lituania. Permisele moldovenești de conducere sunt recunoscute în România, Bulgaria, Italia, Portugalia și alte țări
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam