Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
05 Februarie 2018 | 14:31
Moldova, tot mai aproape de Ţara Soarelui Răsare
Republica Moldova devine tot mai vizibilă în Ţara Soarelui Răsare prin intermediul acţiunilor de promovare a imaginii ţării noastre în Japonia. Astfel, noul an a început în forţă cu iniţiative desfăşurate în colaborare cu partenerii niponi în cadrul cărora japonezii au avut posibilitatea să afle mai multe informaţii despre sectorul vitivinicol naţional şi potenţialul turistic şi cultural al ţării noastre.
În premieră, la Tokyo s-a desfășurat campania de promovare a vinurilor de calitate la care a fost prezente 25 de companii atât din Republica Moldova, cât și din Japonia. Evenimentul a adunat peste 180 de invitați. Potrivit ambasadorului Republicii Moldova în Japonia, Vasile Bumacov, vinurile noastre devin un produs tot mai cunoscut și mai solicitat de către consumatorii niponi. Campania a culminat cu recepția festivă, în cadrul căreia invitații au avut posibilitatea să deguste vinurile și produsele de nișă precum și bucatele tradiționale din Republica Moldova.

Totodată, recent, la Tokyo, s-a desfășurat forumul de prezentare a culturii Republicii Moldova. Cu această ocazie, secretarul II al Ambasadei Republicii Moldova în Japonia, Daniel Vodă, a susținut o prelegere în limba japoneză despre potențialul turistic, climatul investițional și cultura din Republica Moldova.
În cadrul evenimentului invitații au gustat din bucatele noastre tradiționale pregătite de moldoveanca Diana Plămădeala-Curata, stabilită în Japonia. Mai mult, a fost desfășurat un atelier de limba română, la care s-au înscris peste 20 de participanți. Aceștia au învățat versurile melodiei „Răsai” din repertoriul lui Ion și Doina Aldea-Teodorovici.

Mai multe detalii privind inițiativele moldovenilor aflați în Japonia, dar și despre cum a fost celebrată Ziua Culturii Naționale a Republica Moldova în Țara Soarelui Răsare, vedeți AICI
Postat de: Ecaterina Naconecinîi
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam