Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
23 Mai 2018 | 20:25
Moldova va semna cu Belarus un nou acord în domeniul migraţiei
Republica Moldova va semna cu Belarus un acord privind colaborarea în domeniul migraţiei. Guvernul de la Chişinău a aprobat iniţierea negocierilor pe marginea textului documentului, transmite IPN.
În prezent părțile acționează în baza unui acord semnat în 1994. Actualizarea cadrului juridic bilateral a fost determinată de schimbarea situației în domeniul migrației de muncă. 

Noul document prevede respectarea drepturilor lucrătorilor migrați, combaterea migraţiei ilegale şi a traficului ilicit de ființe umane, în conformitate cu principiile aplicate la nivel internațional.

Pe parcursul negocierilor vor fi convenite aspectele ce țin de realizarea acordului, modalitatea de organizare a grupului comun de lucru care va soluționa aspectele ce țin realizarea prevederilor documentului.
Postat de: Iulia Dubceac
Cuvinte cheie:
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam