Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
28 Martie 2014 | 15:08
Moldova va trimite un reprezentant la Concursul pentru instrumentişti „Eurovision Young Musicians 2014”
Republica Moldova devine parte a Concursului „Eurovision Young Musicians”. Indiferent de stilul muzical pe care în practică, tinerii muzicieni care doresc să ne reprezinte ţara la acest concurs internaţional vor trebui să depună dosarul până pe 6 aprilie 2014.
Eligibili pentru a aplica la Concursul „Eurovision Young Musicians” sunt tinerii care nu au atins încă vârsta de 19 ani. Pentru a se înscrie în competiție, candidații vor depune cererea de înregistrare și materiale audio pe suport CD, fiind prezentate minim trei lucrări, precum și poze ale interpretului și, eventual, ale colectivului de dans care îl însoțește, acestea fiind expediate la Casa Radio, orașul Chișinău, strada Miorița nr. 1, până pe 6 aprilie, ora 17:00.

Reprezentantul țării noastre la „Eurovision Young Musicians 2014” va fi selectat în regim intern, în cadrul unei ședințe convocate de IPNA „Teleradio Moldova” în perioada 7-10 aprilie.

Tradițional, concursul este organizat de Uniunea Europeană de Radio și Televiziune și are loc cu o periodicitate de doi ani. Ediția din 2014 va avea loc în Germania, în orașul Cologne, în perioada 24 mai - 1 iunie.

Formatul concursului pentru tinerii instrumentiști include două etape: etapa „preround” - interpretarea unei lucrări de până la 15 minute și etapa finală - interpretarea unei lucrări de până la cinci minute.

La acest concurs evoluează, tradițional, reprezentanți din Austria, Croația, Republica Cehă, Germania, Grecia, Ungaria, Malta, Norvegia, Polonia, Portugalia, Slovenia, Suedia, Olanda.

Mai multe detalii privind condițiile de aplicare puteți afla, din Regulamentul cu privire la desfășurarea selecției naționale și desemnarea reprezentantului Republicii Moldova la Concursul „Eurovision Young Musicians 2014”, plasat pe pagina web a Companiei „Teleradio-Moldova” trm.md.
 
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam