Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
13 Mai 2014 | 11:38
Moldovean căutat de autorităţile italiene, prins în România
Un cetăţean moldovean, dat în urmărire generală de autorităţile italiene, a fost prins în timp ce încerca să intre în România. Acesta era căutat după ce, alături de alţi hoţi profesionişti, ar fi furat iahturi, informează protv.ro.
Presa italiană scrie că paguba estimată este de ordinul milioanelor de euro. 12 membri ai renumitei organizații din care face parte și moldoveanul au fost deja reținuți în celebrul dosar „Kasioca”.

Autoritățile italiene au intrat în alertă după ce, în aprilie 2012, un iaht de aproximativ 7 milioane de euro a fost furat din portul Geneva. În urma cercetărilor, s-a descoperit că este vorba de o grupare transfrontalieră specializată în astfel de furturi.

Hoții sustrăgeau ambarcațiunile, le ștergeau elementele de identificare și apoi le vindeau sau închiriau contra unor sume exorbitante. Printre compărători s-au numărat și magnați ruși.

Bărbatul din Republica Moldova, în vârstă de 30 de ani, este bănuit că era chiar negociatorul tranzacțiilor cu magnații străini.

În octombrie 2013, 12 bărbați se aflau deja în custodia autorităților italiene, iar alți patru, printre care și cel prins la Iași, erau dați în urmărire internațională.
Acesta din urma a încercat să intre în România, alături de soția sa, ca pasager al unei mașini cu numere de înmatriculare românești.

Polițiștii de frontieră l-au identificat iar acum reținutul se află în custodia Inspectoratului de Poliție.
Postat de: Departamentul Multimedia
Cuvinte cheie:
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam