Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
06 Mai 2014 | 11:28
Moldovean căutat de Interpol, reţinut pe o insulă din Spania
Un cetăţean moldovean a fost reţinut la sfârşitul lunii aprilie de poliţia de frontieră de la aeroportul Lanzarote, Spania. Moldoveanul este cercetat pentru comiterea unei crime, fiind dat în căutare de Interpol, informează laprovincia.es.
Potrivit presei spaniole, cetățeanul moldovean în vârstă de 30 de ani a fost dat în căutare internațională de către autoritățile din Republica Moldova, fiind acuzat de crimă.

Actualmente oamenii legii verifică identitatea persoanei reținute.
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam