Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
11 Aprilie 2014 | 15:10
Moldovean dat în căutare pentru furt de bancomate în Rusia
Un cetăţean al Republicii Moldova, în vârstă de 22 de ani, este dat în căutare de poliţia din Federaţia Rusă după ce a furat două bancomate din oraşul Yaroslav, informează yarreg.ru.
Potrivit presei ruse, infractorii au fugit de la locul faptei. În timpul operațiunilor de căutare, mașina a fost găsită în orașul Rostov din regiunea Yaroslav. La cererea poliției de a opri, șoferul automobilului nu s-a conformat, iar polițiștii au folosit arma din dotare trăgând câteva focuri în anvelopele autoturismului.

Șoferul a reușit să ajungă până în localitatea Debolovskoe, unde și-a abandonat automobilul și a fugit. În interiorul autoturismului, polițiștii au depistat cele două bancomate furate.
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam