Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
26 Februarie 2014 | 12:08
Moldovean reţinut cu acte false la vama Ucrainei cu Polonia
Un cetăţean al Republicii Moldova a fost reţinut luni, 24 ianuarie, la frontiera ucraineană cu un paşaport fals. Acesta intenţiona să ajungă în Polonia, informează vgolos.com.ua.
Moldoveanul, în vârstă de 37 de ani, a prezentat polițiștilor de la punctul de frontieră Șeghini-Medika un pașaport românesc fals.

Potrivit presei ucrainene, oamenilor legii le-a trezit suspiciuni actul prezentat. Iar în urma unor verificări minuțioase s-a constatat că pașaportul nu îndeplinește normele stabilite de lege. Ancheta demarată a scos la iveală că bărbatul este originar din Republica Moldova, iar pașaportul românesc și l-a cumpărat.

Moldoveanul este reținut pentru câteva zile, răstimp în care vor demara proceduri administrative cu scopul de a identifica și clarifica circumstanțele săvârșirii infracțiunii.
Cuvinte cheie:
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam