Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
08 Februarie 2016 | 14:38
Moldovean, reţinut în Belarus pentru tentativă de a scoate din ţară un proiectil
Un cetăţean moldovean a fost reţinut de grănicerii belaruşi pentru tentativa de a scoate ilegal din ţară tubul unui proiectil de mortier din timpul celui de-al doilea Război Mondial. Informaţia a fost confirmată pentru agenţia Belta de Trupele de frontieră a Comitetului securităţii de Stat a Republicii Belarus.
Obiectul a fost depistat cu ajutorul unui detector de metale fiind ascuns în buzunarul scurtei ce aparţinea unui șofer moldovean. Bărbatul a menționat că obiectul urma să fie dăruit unui prieten care locuieşte la Moscova (Rusia).

Proiectilul a fost găsit în timpul verificării automobilului la punctul de trecere „Novaya Rudnya ”.

Obiectul confiscat a fost transmis specialiştilor pentru investigații.
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam