Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
11 Ianuarie 2014 | 12:47
Moldovean reţinut în Italia pentru vătămare corporală gravă
Un moldovean este cercetat de poliţia italiană pentru complicitate la vătămarea corporală gravă a unui cetăţean al Kazahstanului.
Potrivit datelor anchetei, incidentul a avut loc pe 1 septembrie 2013. Victima susține că a fost atacată în stradă de trei persoane, dar a reuşit să fie salvată de o patrulă a carabinierilor.

În rezultatul investigațiilor, oamenii legii au dat de urma a două persoane: un cetățean moldovean în vârstă 23 de ani și un cetățean al Ucrainei - de 24 de ani, ambii rezidenți ai orașului italian Pordenone.

Ambii reținuți au mai fost certaţi cu legea, scrie pordenoneoggi.it. 
 
Cuvinte cheie:
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam