Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
05 Iunie 2014 | 15:09
Moldovean reţinut pentru contrabandă cu ţigări
Poliţiştii de frontieră şi inspectorii vamali din Galaţi, România, au descoperit, ascunse şi nedeclarate, 10 mii de ţigarete în podeaua dublă a unui autoturism condus de un cetăţean al Republicii Moldova.
Bărbatul în vârstă de 25 ani s-a prezentat în dimineaţa zilei de astăzi în Punctul de Trecere a Frontierei Galaţi-rutier, pentru a intra în România.

În urma unui control, poliţiştii de frontieră şi inspectori vamali au descoperit, ascunse şi nedeclarate în podeaua dublată a autoturismului ţigarete din Republica Moldova, scrie Moldpres.

Potrivit Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Iaşi, ţigaretele şi autoturismul au fost reţinute în vederea confiscării. Tânărul a fost sancţionat contravenţional cu amendă în valoare de 40 mii de lei.

De asemenea, au fost anulate viza şi permisul de mic trafic, emise pe numele cetăţeanului moldovean.
Cuvinte cheie:
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam