Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
01 Aprilie 2014 | 15:34
Moldovean reţinut pentru încercarea de a mitui un vameş la frontiera ruso-ucraineană
Un cetăţean moldovean a fost reţinut de oamenii legii după ce a încercat să mituiască un angajat al punctului de trecere „Troebortnoe” din regiunea Briansk, Federaţia Rusă, informează news.nashbryansk.ru.
Moldoveanul i-ar fi propus vameșului 400 de euro pentru ca acesta să poată trece frontiera cu două camioane asupra cărora nu deținea nici un act.

Cetățeanul Republicii Moldova a fost reținut în flagrant, în momentul în care transmitea suma de bani.

Pe numele bărbatului a fost intentat dosar penal.
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam