Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
16 Iulie 2014 | 16:05
Moldoveanca decedată în metroul din Moscova va fi adusă acasă după perfectarea actelor
Moldoveanca care a murit în accidentul din metroul de la Moscova avea 46 de ani şi era angajată în Federaţia Rusă. Autorităţile presupun că femeia se îndrepta spre locul de muncă în dimineaţa tragicului accident.
Potrivit Ministerului Afacerilor Externe și Integrării Europene, corpul neînsufleţit al femeii va fi adus în Moldova după ce vor fi perfectate toate actele necesare. În Moscova se află şi fiul victimei, informează IPN.

Dintre cei şase răniţi, cetăţeni ai Republicii Moldova, trei au fost externaţi, iar ceilalţi rămân  la spital, starea lor fiind stabilă. Cel mai mult a avut de suferit un tânăr de 24 de ani, care are fractură de gambă.

Accidentul a avut loc marţi, 15 iulie, în orele dimineţii, între staţiile „Parcul Victoriei” şi „Bulevardul Slaviansk”. În această dimineaţă, comitetul de anchetă a anunţat că au fost reţinuţi doi angajaţi ai întreprinderii de stat „Moskovskii Metropoliten”. Potrivit ultimelor informaţii, în accident au decedat 23 de persoane şi au fost răniţi alţi 150.
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam