Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
02 Septembrie 2018 | 10:32
Lidia Isac a câştigat Premiul Televiziunii Române la festivalul „Cerbul de Aur”
Lidia Isac, reprezentanta Republicii Moldova la cea de-a 50-a ediţie a Festivalului Internaţional „Cerbul de Aur” este printre premianţi. Lidia Isac a câştigat Premiul Televiziunii Române. Interpreta a intrat în concurs cu o piesă proprie, intitulată „Mâinile sus”, dar şi cu un celebru şlagăr românesc „Tu nu vezi cerul”, relatează Radio Moldova Actualităţi.
În cadrul acestei ediții a festivalului au ajuns în finală 18 participanți din 15 țări, inclusiv România și Republica Moldova.
 
Festivalul „Cerbul de Aur” s-a desfășurat în Piața Sfatului din Brașov și va finaliza astăzi cu un regal de folclor dedicat Centenarului Marii Uniri, cu momente speciale susţinute de Cornelia şi Lupu Rednic, Ionuţ Fulea, Niculina Stoican, Viorica Macovei, Grigore Leşe şi Orchestra Lăutarii, condusa de maestrul Nicolae Botgros. De asemenea, în premieră, la Cerbul de Aur din acest an, folclorul va fi prezentat şi în forma modernă de Damian Drăghici şi Alex Calancea.  
Postat de: Rodica Mazur
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam