Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
16 Aprilie 2014 | 16:12
Moldoveancă, suspectată de furt din casele vedetelor din Rusia
Mai multe vedete din Federaţia Rusă au devenit victimele unei femei din Republica Moldova care, lucrând în calitate de menajeră în casele acestora, i-a deposedat de mai multe bunuri, informează ntv.ru.
Potrivit presei ruse, menajera ce făcea curățenie în apartamentele de lux din Moscova a ajuns pe banca acuzaților după ce a sustras din locuințe sume mari de bani, obiecte de valoare și bijuterii.

Potrivit anchetei, femeia în vârstă de 44 de ani, după ce lucra o perioadă în casele vedetelor, dispărea fără urmă împreună cu obiectele furate.

Poliția a dat de urma moldovencei prin intermediul rețelelor de socializare. Pe numele femeii a fost intentată cauză penală în baza furtului în proporții deosebit de mari.

Dacă vina femeii va fi dovedită, aceasta riscă închisoare pe un termen de 10 ani.
Cuvinte cheie:
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam