Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
11 Decembrie 2014 | 14:02
Moldoveanul Ion Lazarenco susţine tinerii sportivi din Moldova
Moldoveanul Ion Lazarenco, care a traversat înot strâmtoarea Gibraltar şi canalul Mânecii, a lansat un proiect de binefacere pentru tinerii din Republica Moldova.
Potrivit Biroului pentru Relații cu Diaspora, proiectului „Nistru unește Moldova” are drept scop de a contribui la crearea școlilor sportive, dezvoltarea activităților sportive în diferite regiuni ale țării și de a oferi suport umanitar diferitor instituții din țară.

Sportivul locuiește în Irlanda, dar revine în Republica Moldova de fiecare dată când are posibilitate.

Cei care doresc să contribuie la proiectul „Nistru unește Moldova”, pot dona în conturile de mai jos:

NAME: Nistru Uneste Moldova
BIC: MOBBMD22 €uro
IBAN: MD43MO2224ASV74756817100 MDL
IBAN: MD51MO2224ASV74756657100
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam